JOM USRAH

JOM USRAH

Islamic Clock

Ana Muslim

Masih Kah Kau Ingat

Waktu Solat

Ahlan Wa Sahlan

Sabtu, 1 Ogos 2009


PULAU PINANG, 1 Ogos (Hrkh)- Dua orang anggota Unit Amal Pulau Pinang berada dalam kritikal dan enam lagi cedera ringgan di Hospital Sungai Buluh apabila bas ekspres Konsotium terbabas dan terbalik berdekatan Bukit Beruntung pukul 4.00 pagi tadi.
Iklan




Pengarah Unit Amal Pulau Pinang, Norazman Ishak ketika dihubungi berkata, seramai 20 orang anggota Unit Amal menaiki bas berkenaan dari Alma Jaya, Bukit Mertajam menuju ke Kuala Lumpur untuk menghadiri program Mansuhkan ISA anjuran Gerakan Mansuh ISA (GMI) yang akan bermula pagi ini.
Menurut beliau, dua anggota Unit Amal yang masih di bilik kecemasan itu ialah Saudara Abdul Wahab dan Abdul Razak Jaafar.
"Saya harap semuanya bersabar dan berdoa agar kesihatan mereka stabil semula. Manakala saudara mara mereka jangan bimbang kerana kami ada di sisi mereka, " ujarnya.
Jelasnya lagi, kehadiran Yang Dipertua PAS Kawasan Bukit Mertajam, Mohd Saad Ahmad di hospital berkenaan pagi tadi sedikit sebanyak memberikan semangat dan menggangap trajedi itu sebagai satu cubaan untuk menilai ketahanan jjiwa.
Sementara itu seorang mangsa, Zawawi Yahya menceritakan, kebanyakan penumpang tertidur ketika kejadian tersebut.
Ujar beliau yang cedera di lutut, siku, paha dan tengkok sebelum terbalik bas terhoyong hayang kemudian melanggar penghadang jalan dan terbalik. Manakala pemandu bas sempat terjun dan melarikan diri.
"Rakan saya memberitahu sebelum terbalik bas terhoyong hayang dan melanggari penghadang jalan kemudian terbalik, " katanya

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails